Header

In memoriam Hans van Nooyen

Bij het zilveren jubileum van onze club in 1996 ontving Hans een welverdiende Koninklijke onderscheiding van burgemeester Speetjens.

Hans van Nooyen

1937 – 2021

Op 26 mei overleed Verrekijkerclub-oprichter Hans van Nooyen.

De ere-voorzitter van onze club werd 83 jaar.

Juist nu de vereniging 50 jaar bestaat is Hans overleden.

We hebben veel te danken aan Hans als oprichter, trainer, speler, voorzitter en sponsor!

Rond 1970 bracht hij een groep dames in de gymzaal van de voormalige LTS aan de Oude Grintweg de technieken en de kneepjes van het volleyballen bij. Al snel groeide de groep uit en werd er competitie gespeeld met dames- en herenteams.

Verrekijker dankte de naam aan het gelijknamige assurantiebedrijf van Hans. En het saldo van de vereniging werd met hulp van Verrekijker Assurantiën regelmatig glad gestreken. Op toernooien in Limburg werden we de “wietkiekers” genoemd.

In 1975 konden we gaan spelen in de Julianahal, een microhal aan de Barcelona. Omdat Hans ook in de politiek zat voor de VVD, heeft hij hiervoor ook zijn best gedaan. Hij zorgde voor een hoogtepunt bij de opening: een wedstrijd tussen een team van Delta Lloyd en een Pools team.

Later bij ons derde lustrum haalde hij het Nederlandse team naar de Kemmer voor een spectaculaire wedstrijd tegen Cuba. In dat Nederlandse team speelde Avital Selinger als spelverdeler. Hij is nu de coach van het Nederlandse damesvolleybalteam!

Hans als echte “francofiel” zorgde ook voor de uitwisselingen van Verrekijker met de teams uit het noord Franse Beaurains. Die ontmoetingen waren voor ons een hele belevenis!

Toen Hans zelf nog speelde, liet hij graag zien hoe in de begintijd van het volleyballen een lage bal bovenhands verdedigd moest worden. Om dat te demonstreren werden de lampen in de hal met alle plezier weer ontstoken.

De Julianahal was een fijne hal om te spelen. Met veel enthousiaste vrijwilligers en betrokken ouders en fans, die naar de wedstrijden kwamen kijken, was er altijd een gezellige en gemoedelijke sfeer in de sporthal. En door het eigen beheer van de bar was de derde helft vaak een feest. Die gezelligheid ondervinden we gelukkig ook in de Kemmer, waar we nu als vereniging al weer verschillende jaren onze trainingen en wedstrijden spelen.

Hans heeft de Verrekijker volleybalkoorts bij veel leden aangewakkerd. En dat heeft veel gezonde, sportieve, sociale en gezellige uren opgeleverd voor leden en oud-leden.

Hiervoor zijn we Hans veel dank verschuldigd.

In familiekring is vorige week afscheid van Hans genomen.

We wensen zijn zonen Peter en Eric en zijn schoondochter Karin veel sterkte toe.

Namens bestuur, leden en oud-leden van volleybalvereniging Verrekijker,

Leo en Diny van de Laar.