Header

Stand van zaken i.v.m Covid-19

 

12-01-2021

Helaas is vandaag door het ministerie aangekondigd dat de lockdown met 3 weken is verlengd. Dit betekent dan ook dat wij tot en met zeker 9 februari niet van start kunnen met het beoefenen van de door ons zo geliefde sport.


14-12-2020

Sinds de nieuwe maatregelen van medio oktober heeft het bestuur verschillende vragen ontvangen vanuit de leden. Deze gingen voornamelijk over de mogelijkheden voor de senioren en recreanten teams om weer te kunnen sporten. Zeer begrijpelijk natuurlijk, iedereen staat te poppelen om weer in teamverband te kunnen volleyballen.

Als bestuur zijn wij constant bezig, samen met de commissies, naar het zoeken van oplossingen. Helaas hebben wij nog geen gepaste oplossingen gevonden om de trainingen weer te kunnen herstarten, gezien de huidige situatie. Hiervoor nemen wij verschillende beweegreden in acht.

De belangrijkste redenen zijn:

  • Het volleybal leent zich niet om te worden beoefend, met in acht houden van de maatregelen. Daarbij voelen wij als bestuur verantwoordelijkheid voor de veiligheid en de gezondheid van onze leden.
  • Het aan bieden van meer kracht of conditioneel georiënteerde trainingen is overwogen, maar dat levert de volgende uitdaging op. Het is financieel niet haalbaar voor onze vereniging om teams te splitsen in groepen van 4 personen en daarvoor wekelijkse trainingen aan te bieden. De kosten voor de zaalhuur en de trainers zouden te hoog oplopen.

Vandaag zijn er verzwaarde maatregelen afgekondigd door het kabinet. Dit betekent dat er niet meer binnen gesport mag worden tot en met 19 januari. Hierdoor komen de trainingen van de jeugd en miniteams te vervallen.

Ook is de penningmeester druk bezig met het kijken naar de mogelijkheden om een deel van de contributie terug te geven aan onze leden.

Wij hopen jullie hiermee genoeg te hebben geïnformeerd en dat er begrip is voor onze beslissingen.