Header

Seniorenvolleybal

Seniorenvolleybal bij VC Verrekijker

(18 jaar en ouder)

Ben jij behendig met een bal en vind je het leuk om in teamverband te sporten zonder in aanraking te komen met je tegenstander. Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij onze club kan je beginnen met volleyballen vanaf 5 jaar en er is geen maximale leeftijd om deze fantastische sport uit te oefenen. Binnen onze vereniging hebben wij momenteel mini’s, jeugd-, senioren- en recreatieteams (zowel dames als heren) waarbij het draait om sportief, samenwerkend en gezellig deze hobby / sport uit te oefenen.

Vanaf 18 jaar ben je senioren lid. Dit houd in dat je bij de senioren wordt ingedeeld om te volleyballen. Afhankelijk van niveau en teamaanbod kan het zijn dat je al eerder ingedeeld wordt bij de senioren.

Volleybal bij de senioren is verdeeld in verschillende klasse. 4de klasse, 3de klasse, 2de klasse, 1ste klasse, Promotieklasse, Derde Divisie, Tweede Divisie, Eerste Divisie, Top Divisie en Eredivisie.
onze huidige senioren teams volleyballen in de 4de, 3de en 2de klasse van de Nevobo competitie. De teams worden ingedeeld op niveau. Echter momenteel hebben we 1 heren team waarbij daarom alle niveaus samen volleyballen.
Bij de dames hebben we 2 teams, waarbij de teams op niveau zijn ingedeeld.

De 3de en 4de klasse is verdeeld in 2 competitie helften. Na de eerste competitie helft (september tot december) wordt er een kampioen uitgeroepen. Deze promoveert dan naar een hogere klasse. Mocht je laatste eindige in de 3de klasse dan degradeer je naar een 4de klasse. Ben je een naar laatste of 2de in de poule is het ook mogelijk om PD-wedstrijden te spelen. Dit is afhankelijk van de aantal ingeschreven teams per seizoen. Op deze manier probeert de Nevobo (Nederlandse Volleybalbond) de niveaus verschillen te verkleinen zodat de competitie voor iedereen interessant blijft.

Bij de senioren wordt er een splitsing gemaakt tussen dames en heren. Het is toegestaan bij de heren competitie mee te spelen met dames in het team. De aanwas van heren is niet bij alle verenigingen even groot en gezien je met minimaal 6 spelers moet zijn om een volleybalteam te vormen is aanvulling met dames mogelijk. Er moeten wel minimaal 2 heren in het team aanwezig zijn en ook opgesteld worden in het veld tijdens de competitie wedstrijden.

De senioren teams trainen minimaal 1 keer per week en worden door een fanatiek team van trainers getraind. Waar mogelijk wordt een 2de training georganiseerd. Dit is mede afhankelijk van de mogelijkheid in de zaal en de mogelijkheid van het inzetten van een trainer. Mocht het zo zijn dat er 2 keer wordt getraind, worden hiervoor geen extra kosten in rekening gebracht.
Van september tot april wordt er deelgenomen aan de Nevobo competitie. Deze wedstrijden worden gespeeld op zaterdag. Dit betreft uit en thuiswedstrijden. De wedstrijden worden ingedeeld door de Nevobo. Elke vereniging geeft aan wanneer er zaalruimte ter beschikking is, dus de wedstrijden zijn niet op vaste tijdstippen. Wij proberen onze thuiswedstrijden wel op een vast tijdstip te plannen. Echter kan het zo zijn, dat er door betere aansluiting op de competitiedag, geschoven wordt in de tijd.
Thuiswedstrijden worden door eigen scheidsrechters begeleid (verenigingsscheidsrechter). Elk lid vanaf 18 jaar wordt geacht wedstrijden te begeleiden. Ben je geïnteresseerd om dit eerder te doen, dan is het begeleiden van wedstrijden vanaf 16 jaar mogelijk na hiervoor een toelatingsexamen te hebben gemaakt. Bij interesse kan je jezelf hiervoor opgeven bij de scheidsrechter coördinator.

Naast de trainingen en competitie proberen we ook ieder jaar een grootst jeugdkamp te organiseren voor onze jeugdleden. Dit is aan het einde van het seizoen. Het jeugdkamp wordt gedragen door de vrijwilligers van de seniorenteams en waar nodig wordt er een beroep gedaan op de ouders.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe aanwas voor al onze teams (zowel nieuwelingen als gevorderde), dus is je interesse gewekt schroom niet met ons contact op te nemen om een proeftraining te komen volgen. Proef trainen mag 3 keer, hierna vragen we je lid te worden van de club.

Om een inschatting te kunnen maken bij welk team jij past met jou talenten, vragen wij je contact op te nemen met onze technische commissie middels het mail adres tc@vcverrekijker.nl of middels het telefoonnummer 06-29107657.